BoIS för supporters och musik för rudeboys och rudegals!

onsdag 15 april 2015

En intervju med The Skandalites

LSC: När upptäckte ni i bandet ska och när kände ni att ni ville spela det själv? Var det alltid givet att spela den ganska traditionella ska ni spelar på de låtar jag hört av er?

S: Många av oss upptäckte ska redan på sjuttiotalet. Vi drabbades hårt av andravågsska från Storbritannien. Anna och Bödeln hade pratat flera år om att spela ska. Anna kom från reggie hållet och Bödeln från snabbrock. Vi plockade ihop lite löst folk och började lira. Vi bråkar ständigt om vilken våg av ska vi ska lira

LSC: Har ni spelat i andra band förr och hur lärde ni er era instrument? Är ni en produkt av kommunal musikskola?

S: Vi kommer från väldigt blandade musikgenrer. Snabbrock, punk reggie folkmusik. Vi är nog alla produkter av kommunala musikskolan. Mårten började med fiol och Bödeln spelade tvärflöjt.

LSC: Presentera bandet och berätta gärna om ni haft några lineup-ändringar och hur ert sound utvecklats med åren. Hur länge har ni hållit på?

S: Bandet består idag av Anna sång munspel och skrammel. Bödeln sång theremin. Dag saxofon. Johan trombon. Tobbe trumpet. Perka orgel. Mårten bas kör. Janne gitarr och kör och Tommy trummor. Orginalmedlemmar är Bödeln Anna Janne Mårten och Dag. Vi startade 06 Och spelar mer och mer eget material. Vi har haft mycket gratis i och med att de flesta spelat i många år. Mårten och Bödeln till exempel har spelat ihop i 30 år.

LSC: Vad är det bästa ni tycker någonsin har klämt in i ett stycke text till en baktaktslåt?

S: It's good to be wise when you're young
'Cos you can only be young but the once
Enjoy yourself and have lots of fun
So glad and live life longer than you've ever done

LSC: Vad tycker ni om ska-scenen av idag? Tror ni en ny revival är på väg?

S: Ska scenen tycker vi är hyfsad även om vi inte har full kontroll över ska band i sverige. vi har relativt mycket spelningar och ska musik går hem på dom flesta ställen. jag hoppas mycket på att ska musiken ska komma smygande tillbaka och bli lika stor i sverige som den var i början på åttiotalet.

LSC: Gillar ni fotboll och i så fall vilka lag? Går ni regelbundet på match och vad tror ni om årets allsvenskan?

S: Vi är ganska dåliga på idrott. Jag tror att jag aldrig varit på en fotbollsmatch.

LSC: Om er musik var en sport och ingen musik, vilken sport skulle den vara, något hårt och fysiskt som rugby, något elegant och precist som biljard, eller kanske något helt annat?

S: Om vår musik skulle vara en idrott så tror jag på roller derby.

LSC: Några ord till ska-folket i Skåne? Vill ni spela här och hur gör man för att boka er?

S: Vi spelar alldeles för lite ute i sverige. Vi spelar nästan uteslutande i mälardalen. Om någon är intresserad av att boka så rekommenderar jag vår facebooksida. Vi har även en hemsida men den är så föråldrad att jag inte skulle rekomendera någon att ens titta på den.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar