BoIS för supporters och musik för rudeboys och rudegals!

fredag 6 februari 2015

En intervju med Reggae Scorcher


Det är J.L. i crewet som besvarat frågorna.


LSC: Ni firar tio år i år. Hur kom det sig att ni ville börja vara selectors? Hur såg scenen i Malmö ut för den slags musik ni kör när ni började?
RS: Jag började vara disco-diktator på mellanstadiediscona. Då var det blandband som gällde. Med åren blev det DJande på privata fester och studentnationer. När jag lärde känna Tomas upptäckte vi vårt gemensamma intresse av jamaikansk 60-tals musik. Eftersom ingen annan spelade det i Malmö bestämde vi oss för att starta klubb. Först kallade vi oss Boom Shacka Lacka. Senare anslöt sig en kille som heter Martin och vi bytte namn till Reggae Scorcher. När Martin flyttade till Göteborg tog vi in ett par andra DJs som ersättare, men 2010 hittade vi rätt och tog in Malm som beslutat sig för att återuppta plattvändandet.
LSC: Ni har flyttat från Moriskan till Grand, vad var anledningen? Är ni nostalgiska till Moriskan, eller är det bara jäkligt kul att spela på ett nytt ställe?
RS: Under årens lopp har vi varit residents på Retro, Panora, Tangopalatset, Brogatan, Far i hatten och nu senast Moriskan. Nu hade vi varit på Moriskan i 3,5 år och kände att det gick på rutin. För att behålla gnistan beslutade vi oss för att börja spela på Grands nya klubblokal. Nästa gig blir nummer 137 i ordningen. Vi har även spelat runt om i Sverige och Europa (Tyskland, Norge och Danmark). Vi ser fram emot att spela i Holland på Endless Memories weekendern till hösten.
LSC: Jag vet ni spelat i Landskrona (för jag var där på Ska mobilizern). Vilket är det längsta från Malmö ni spelat? Var är det alltid roligt att spela?
RS: Hamburg är alltid skoj, något av Europas centrum för vår scen. Minns särskilt när vi DJade på däck på en färja som körde runt i hamnen där samt när vi var en av tre inbjudna sounds till världens första internationella soundclash inom vår genre.
LSC: Har ni haft några missöden under alla gånger ni vänt plattor? Typ stöld av vinyler eller stora bråk?
RS: En gång hade vi Deng Deng Hi-Fi som gäster på Brogatan och de baxade ner en av sina högtalarstackar i källaren. Plötsligt när jag spelade skivor började det krossas glas omkring mig, blev lite förvånad. Jag spelade väl inte så dåligt att folk kastade flaskor på mig? Det visade sig att basen skakade ner spritflaskor från hyllorna i baren. David som hade Brogatan var gammal punkare tog det dock med ett leende. Tydligen hade han fått hjälpa en tjej ut som kräktes av basen. Vi fick inte ha så stora högtalare där sedan.
LSC: När jag har varit på era tillställningar, har det funnits väldigt mycket olika typer av folk där, allt från skinnskallar till hipsters. Vilka är roligast att spela för? Hur definierar man en kul publik och finns det någon ni inte spelar för?
RS: Vi diskriminerar inte någon, en kul publik är den som uppskattar det vi gör. Blandad eller ej.
LSC: Ni är baserade i Malmö. Har ni någon kontakt med S.H.A.R.P. där? Vad tycker ni om S.H.A.R.P.?
RS: Vi har alla varit skins/suedeheads i vår ungdom. Känner fortfarande många inom den scenen. De flesta där föredrar dock oi-punk. Vi kommer dock att spela under deras flagg på deras event i maj, det ska bli kul.
LSC: Vilka mer moderna band inom baktaktsgenrén gillar ni? Vilket är Sveriges bästa baktaktsband genom alla tider?
RS: Bitty McLean som använder sig av gamla rytmer gillar jag. Annars skiljer det moderna sig lite för mycket från musiken från 60-talet. Den moderna tenderar att sakna själ.
Om man kan kalla Monster för baktakt så får de min röst. En blandning av Ska, punk och soul.
LSC: Kommer MFF att upprepa bedriften från de två senaste åren och ta hem SM-guldet i år igen? Vad innebär Champions League-äventyret för klubben och Malmöbor?
RS: Don't know, don't care. Vi är alla inflyttade. Reggae Scorcher har kommit fram till att Manchester United är bäst och Malm håller på Landskrona BoIS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar